Kwaliteitsvol Bezettingswerk

De kwaliteit van het pleisterwerk is van zeer groot belang

zodat ook de latere afwerking optimaal kan uitgevoerd worden.

Daarbij is elk werkonderdeel van belang.

 

 1. Wij gebruiken de meest moderne machinetechnieken.
  Indien het aanbrengen van de gipsmortel niet machinaal gebeurt, dan is dit een zeer zwaar, arbeidsintensief en stoffig werk, waardoor al snel de verleiding ontstaat om de pleisterlaag zo dun mogelijk aan te brengen. Wij raden dan ook aan om steeds een uitvoering te verkiezen waarbij de gips machinaal wordt opgespoten, bij voorkeur zelfs met een spuitinstallatie aangesloten op een silo waarin de gips zit opgeslagen. Daardoor kan er volledig stofvrij gewerkt worden, wordt het zware werk van aanvoer van zakgoed vermeden en heeft men ook niet het extra afval van lege zakken. Ook vormt het dan totaal geen probleem om de pleisterlaag in een extra laagdikte aan te brengen indien er muren of plafonds eventueel in slechte staat of zeer oneffen zouden zijn. Steeds zal de juiste pleisterdikte aangebracht worden die nodig is om een correcte uitrechting van het pleisterwerk te realiseren.
 2. Wij brengen steeds een primer aan op muren en plafonds.
  Bijna alle snelbouw die momenteel gebruikt wordt, heeft een te grote aanzuiging. Daarom zullen wij steeds op de snelbouwmuren een antizuig-primer aanbrengen. Indien dit niet gebeurt, zal de opgespoten gipsmortel veel te snel uitdrogen waardoor er een slechtere hechting is en waardoor het pleisterwerk onmogelijk mooi kan uitgerecht en glad gepolierd worden.Betonnen plafonds zijn door de moderne technieken meestal zo dicht getrild dat wij steeds een hechtprimer aanbrengen om voldoende hechting te garanderen.
 3. Aanbrengen van de nodige hoek- en stopprofielen.
  Op alle hoeken plaatsen wij de nodige gegalvaniseerde hoekprofielen. Wij gebruiken hoekprofielen van de beste kwaliteit vervaardigd door de gipsfabrikant zelf. Door hun grotere metaaldikte hebben zij een grote stevigheid, waardoor een zeer accurate plaatsing kan gegarandeerd worden. Ook op de hoeken van de venstertabletzijde plaatsen wij deze profielen om ervoor te zorgen dat de bezetting steeds mooi recht is. Hierdoor is het achteraf ook veel gemakkelijker om de venstertabletten te plaatsen.

 1. Afwerking tegen de ramen – afschermen van de ramen.
  Daar waar de bezetting aansluit tegen het raam, worden er pvc-stopprofieltjes geplaatst. Deze profieltjes zijn speciaal ontworpen opdat het pleisterwerk perfect kan aansluiten tegen het raamprofiel, met een afscheurbare beschermstrook zodat uw ramen optimaal beschermd zijn. De ramen en het glas worden steeds volledig afgeplakt met beschermfolie.
 2. Het eigenlijke pleisterwerk.
  Na al deze voorbereidende werken, kan het eigenlijke pleisterwerk worden uitgevoerd. Dit omvat: opspuiten van de gipsmortel, met de rijlat alles perfect uitrechten en vervolgens alles mooi effen en glad afpolieren. Er zijn verschillende kwaliteitsnormen: normaal – goed – uiterst goed. Bij ons worden de pleisterwerken steeds uitgevoerd volgens de allerstrengste kwaliteitsnorm.
 3. Opruimen
  Na het beëindigen van de pleisterwerken zorgen wij ervoor dat de woning terug mooi wordt opgekuist: verwijderen beschermplastic en plakband van de ramen, afsteken gipsmoppen van de vloeren, met de borstel alles opvegen en wegvoeren van al het puin.